Tips för att resa i Grekland

Även om nyheterna har varit fyllda av negativa berättelser om de finansiella och invandrarkriser som har försvunnit Grekland de senaste åren, finns det fortfarande många skäl att besöka. Dess fantastiska stränder, fantastiska bergslandskap, god mat och varmt hälsosamt välkomnande är bara några.

1. Investera lokalt

Försök att använda oberoende boende och matställen så mycket som möjligt. Semesterpaket, särskilt all inclusive, kan vara mycket billigt men lite av pengarna du spenderar går till Grekland.
Den ekonomiska krisen har faktiskt lett till att de flesta villor, pensionat och små hotellägare sänker sina priser och är mer beredda att pruta på.
Och vem vill äta samma semesterbuffé varje dag, när det finns ett urval av autentiska tavernor i närheten?

2. Undvik högsäsong

Om du inte ska åka under högsommaren på grund av skollov, försök då att besöka Grekland efter högsäsongen, som är runt slutet av juli till slutet av augusti. Under den här tiden är vädret obekvämt varmt, priserna stiger och det blir svårt att hitta platser att bo på och besöka eftersom grekerna själva är på semester.
I maj och juni kan du njuta av varma dagar med friska och färska nätter, medan september och början av oktober erbjuder gyllene dagar och havet håller fortfarande sin sommarvärme.

3. Upptäck fastlandet

Ramla inte i fällan att associera Grekland enbart med sina öar. Fastlandet har mycket att erbjuda, från den imponerande bergskedjan Pindos i norr till de tomma, gyllene stränderna i västra Peloponnes. Det har också det största antalet arkeologiska platser, för den kulturintresserade.
Att resa mellan de viktigaste städerna går lätt till tack vare det omfattande KTEL-bussnätet, med lokala tjänster som går ut till byar.
Du kan också utnyttja den begränsade men extremt billiga nationella järnvägstjänsten för ett antal viktiga destinationer.

4. Ät och drick som en riktig grek

Äta är alltid en avslappnad angelägenhet i Grekland. Försök att snoka runt och få pejl på restaurangerna som lokalbefolkningen äter i eftersom maten vanligtvis är mycket bättre. Kom bara ihåg att grekerna äter sent – ofta efter 22:00.
Be alltid om lokalt fat, vilket är billigare än flaska, eller prova en eldig dryck som ouzo eller tsipouro. På samma sätt, gör dig av med flaskvatten, eftersom det som kommer ut ur kranen är fint som det är.

5. Prova på ”Island Hopping”

Det är ingen tvekan om att öshoppingens guldålder var på 70- och 80-talet, och de flesta håller nu fast vid en ö per semester.
Men färjetjänster är fortfarande rikliga och mest pålitliga under de varmare månaderna, så varför inte välja en grupp öar som ionierna , dodekaneserna eller vykortet vackra Cyclades och se så många du kan?
Planera alltid att återvända till din avgång flygplats en dag eller två före ditt flyg men.

6. Omfamna grekisk tid

Punktligheten hålls inte i högsta grad i Grekland. Det finns en hälsosam medelhavsövertygelse om att de flesta saker kan sättas av och ingenting behöver skyndas: Spanska ” mañana ” är lika med grekiska ” avrio “.
Så förvänta dig inte att tjänsten i en restaurang är för snäll eller att transporten alltid ska springa som urverk.

7. Var öppen för kulturen

De flesta yngre grekerna anser sig vara moderna och öppna – men den äldre generationen har en ingrodd konservatism och den ortodoxa kyrkan har fortfarande stort inflytande.
Nakenhet är inte sett på med blida ögon borta från utsedda stränder och det är bättre att inte besöka kyrkor eller kloster i avslöjande shorts eller toppar.

8. Var försiktig med anvisningar och föreskrifter

Det finns en hel del sanning i gränsen att om du frågar fem greker hur man kommer någonstans får du fem olika svar. Men oroa dig inte – att bli lite förlorad är en del av det roliga.
Det liknar regler och föreskrifter som att behöva bära säkerhetsbälten eller kraschhjälmar eller inte röka på offentliga platser. Dessa ignoreras alla regelbundet men det är upp till dig om du följer efter.

9. Var försiktig i huvudstaden

Aten kan komma över som en konkret djungel, men det är också rikt med sevärdheter, inklusive den antika Akropolisen och några fantastiska museer.
Det är där du sannolikt kommer att stöta på effekterna av tvillingkriserna, dock med ett ökande antal shuttered byggnader och hemlösa.
Även om det inte är vanligt osäkert, bör du titta på dina värdesaker, speciellt när du reser på trångt transport som tunnelbanan.

10. Var inte blyg

Grekerna är oftast extrovert typer och älskar att utbyta åsikter och åsikter med någon och alla. Så håll inte tillbaka på att fråga människor om deras övertygelser och åsikter eller att uttrycka din egen.
Om du reser med barn ser du snart hur mycket de är hänförda. De kan ofta fungera som naturliga isbrytare, särskilt på restauranger, där ingen tänker dem springa och göra lite buller.

11. Lär dig lite av språket

Grekerna förväntar sig i allmänhet inte utlänningar att kunna grekiska, och engelska är bra i hela landet.
Å andra sidan älskar de det om du lär dig åtminstone några ord. Eventuella ansträngningar kommer att belönas genom att din status blir förhöjd från en vanlig turist till en hedrad ” xenos “, vilket betyder både “utlänning” och “gäst”.