Turistattraktioner i Grekland

Grekland är ett av de mest populära turistmålen i världen. Med över sextio bebodda öar samt historiska platser som sträcker sig över fyra årtusenden, idylliska stränder och höga bergskedjor så står det klart att det finns ett brett utbud av turistattraktioner i Grekland att utforska. Och trots skuldkrisen med kreditnedskrivningar och dagliga protester och demonstrationer är Grekland som resmål lika populärt som det alltid varit.

  1. Mount Athos

Mount Athos är ett berg och en halvö i norra Grekland. Halvön, östra “benet” på den stora halvön i Halkidiki, rymmer cirka 1400 munkar i 20 östlig ortodoxa kloster. En autonom stat under grekisk suveränitet, inträde i Mount Athos är strikt kontrollerad och endast män är tillåtna entré.

  1. Mystras

Mystras ligger i närheten av det gamla Sparta, som tjänade som Peloponnesos huvudstad under 14 och 15-talen, styrd av släktingar till den bysantinske kejsaren. Platsen förblir bebodd under hela den ottomanska perioden, men övergavs 1832, och lämnade bara de hisnande medeltida ruinerna, stående i ett vackert landskap.

  1. Lindos

Lindos är en medeltida by på ön Rhodos som består av ett nätverk av kullerstensgator bland vitkalkade hus. Ovanför staden stiger akropolisen Lindos, med spektakulär utsikt över de omgivande hamnarna och kusten. Lindos strand och Saint Pauls strand ligger bara en kort bit från centrum.

  1. Samaria Gorge

Samariá Gorge är en 16 km lång kanjon i sydvästra Kreta. Vandring av Samariá-slottet är oerhört populärt och mer än en fjärdedel miljon turister gör det varje år.Vandringen tar 4 till 7 timmar och passerar genom skogar av gamla cypresser och tallar och skär sedan mellan vertikala klippor genom bergen för att komma fram till Agia Roumeli på Libyens havet.

  1. Myrtos Beach

Myrtos Beach ligger i nordvästra Kefalonia, världsberömd för de magiska färgerna på vattnet. De blå och turkosfärgerna i havet kontrasterar skarpt med den ljusa vita av de släta marmorstenarna på stranden. De branta bergen och de höga klipporna bakom Myrtos-stranden lägger bara till sin skönhet. Av alla dessa skäl har Myrtos tidigare röstats 12 gånger som den bästa stranden i Grekland.

  1. Delphi Theatre

I antiken var Delphi den viktigaste platsen i antikens grekiska religion, hem till helgedomen och Apolloens orakel. Den antika teatern Delphi byggdes på en kulle och gav åskådare en vy över hela helgedomen och det spektakulära landskapet nedan. Det var ursprungligen byggt i 4: e och kunde plats 5000 inspektörer. Idag är det en av de största turistattraktionerna i Grekland.

  1. Meteora

Metéora i centrala Grekland är en samling av sex kloster spektakulära belägna på flera stenpelare. Det första klostret i Metéora grundades på 1400-talet. Tillgången till klostren var avsiktligt svår, vilket krävde antingen långa stegar eller stora nät som brukade hysa både varor och människor. Detta krävde ganska ett hopp av tro – repen var bara ersatta “när Herren lät dem bryta”.

  1. Mykonos

Mykonos är känd som ett kosmopolitiskt resmål bland de grekiska öarna och är allmänt känt som en av de bästa turistattraktionerna i Grekland. Mykonos Town (Chora) är en fantastisk pittoresk cykladisk stad med en labyrint av små gator och vitkalkade körfält. Det är också känt för sina sandstränder och ett varierat och intensivt nattliv som framgår av ett stort antal barer och nattklubbar.

  1. Parthenon, Akropolis

Parthenon ovanpå Akropolis är en av de mest kända turistattraktionerna i Grekland och ett besök i Aten är inte komplett utan att besöka detta tempel. Byggandet av Parthenon startade 447 f.Kr., ersätter och äldre tempel som förstördes av perserna, och slutfördes 432 f.Kr. Parthenon har under sitt långa liv fungerat som ett tempel, en fästning, en kyrka, en moské och till och med som en pulvermagasin.

  1. Santorini

Santorini är en vulkanisk ö i Cycladerna på de grekiska öarna. Det är känt för sina dramatiska vyer, fantastiska solnedgångar, de vitkalkade husen och dess egen aktiva vulkan. Fira, huvudstaden i Santorini , är ett äktenskap av venetiansk och cykladisk arkitektur, vars vita kullerstensgator rör sig med affärer, tavernor, hotell och kaféer, medan de klättrar på kanten av de 400 meter höga klipporna.